HTML

Wellington

Friss topikok

Címkék

Fuss, ha futhatsz!

2015.11.03. 15:57 Wellington

Ma nagyszerű élményben volt részem! :) Csaknem két és fél év teljesen futásmentes időszak után leporoltam a sportcipőmet és vettem a bátorságot és nekiindultam. Elsőre nem mertem sokat vállalni, így csak itt a környéken, előbb a házak között kocogtam hegynek fel és le, majd a közeli erdő felé vettem az irányt. És hogy a kellemeset összekössem a hasznossal, a kutyámat is magammal vittem. Ő maga se értette igazán, mi történt velem, hogy ebben a gyorsított tempóban sétlunk, a megszokott kényelmes helyett, ugyanis mióta megvan, még nem nagyon látott ilyet. Lógott a nyelve, nézett rám nagy szemekkel, mikor nagy lendületet vettem és elindultam felfelé, s mindezt kitartóan három utcán át, majd megint, amikor levegő után kapkodva, arra kértem, hogy lassítson végre (a pórázt nem mertem levenni róla, mert akkor aztán tutira nem lettünk volna összhangban se az útirányt, se a tempót illetően:)) és persze jó párszor megpróbálta keresztezni is az utamat, ami külön kihívás volt. 

De az őszi erdei út, valami fantasztikusan szép élmény!! Vastagon borítva sárga, barna falevelekkel, földszag és napsütés, az árnyákban pedig még itt-ott látszott a reggeli zúzmara. Szembejövővel nem igen találkoztunk, csak mi és a természet! Szóval, lehet, hogy a teljesítményünk nem volt valami nagy szám (kb.40 perc, talán ha 3 km), de az érzés! Igazi testi-lelki feltöltődés! Hiszen bármi mást is csinálhattam volna otthon, ami sokkal kényelmesebb ennél. Amire újra rájöttem: hogy futni jó és a futás szabadság!

Büszkék vagyunk magunkra. És legközelebb még jobban fog menni! Mert lesz ám legközelebb is! :)

komment

Ráhangolódás

2014.07.28. 14:10 Wellington

Oké, mondjuk úgy, hogy az elmúlt pár nap igazából csak afféle bemelegítés, ráhangolódás volt.

Ismét rá kellett jönnöm, hogy mennyi előre gondolkodást, tervezgetést, számolgatást, fegyelmet, tudatosságot, és valóban egész életmódváltást igényel az inzulinrezisztenciás diéta. A legfontosabb persze az elhatározás: egészségesen fogok élni!! A célkitűzés után pedig a törekvés annak megvalósítására. Nem baj, ha az elején mindjárt nem tökéletes minden. Elvégre is az életben soha semmi nem tökéletes. Nem kell pánikba esni, sem lelkiismeret furdalást érezni, csak a fontos, hogy továbbra is kövessük a célt! 

Én most ott járok, hogy már ötször (!) eszem egy nap (a hatodikat, az utóvacsit a legnehezebb megszokni, mert akkor már egyáltalán nem vagyok éhes, és valljuk be a korpovit sem csúszik le valami könnyen, erre kell még valami megoldást találnom), az itthoni étkezéseimet pedig mindig megtervezem és kiszámolom a megengedett szénhidrát mennyiségeket is. Ha nem tudok főzni (bár igyekszem), akkor rendelek magamnak IR-es ebédet. (Ennek a tapasztalatai majd egy külön bejegyzést érdemelnek.)

Sajnos a hétvégék, a nem itthoni (hanem éttermi, vagy szülőknél készült) ebédek, vacsorák nehezebbek. A sok program, intéznivaló, a jó társaság és a hangulat általában azt eredményezi, hogy kevésbé figyelek oda pontosan miből mennyit eszem, és a konyhai mérleg sincs ilyenkor a táskámban. De próbálok a józan eszemre hallgatva válogatni az asztalra kerülő finom falatokból és persze mértéket tartani. (Ez utóbbi nálam kevésbé probléma, inkább azzal volt mindig is gond, hogy olykor elfelejtettem enni.) A sport sem épült még be a mindennapjaimba, bármennyire is szerettem volna. Egy 7 hónapos kisbaba, egy 12 órában dolgozó férj, napi háztartás vezetés és egy aktív kutya mellett a rendszeres spot (bébiszitter és nyugdíjas nagymama híján) még várat egy picit magára. Viszont: egész nap talpon vagyok, sokat lépcsőzöm és nagyokat sétálunk babakocsistul a hegyen! Tegnap pedig előkerestem és leporoltam a kézisúlyzóimat és a jógaszőnyegemet is! Így aztán ha minden jól megy, a héten ezeket is munkára fogom! :) 

Addig is egy újabb recept, ami gyorsan elkészíthető és 2/3 arányban lassú szénhidrátot tartalmaz.

Rizottó (2 adag)

 fotó-8_1.JPG

Hozzávalók:

120 g barna rizs   92,8 Ch

1 ek. étolaj

1 kis paradicsompüré  4,5 Ch

egy ujjnyi házi kolbász

friss bazsalikom

3 ek. Pesto Rosso

3 dkg reszelt sajt  0,5 Ch

A barna rizst megmostam, egy evőkanál olajon megpirítottam, majd megkétszeres mennyiségű vízzel felöltve, pici sóval, kb. 25 perc alatt megfőztem. Amikor elkészült, hozzáadtam a karikára vágott kolbászt, a paradicsompürét és még 5 percig fedő alatt összepároltam, a végén pedig megszórtam sajttal. 

A teljes adag szénhidráttartalma összesen: 97,8 Ch, 1 adag = kb. 48,9 Ch

 

 

 

 

komment

Esti gyors

2014.07.22. 16:41 Wellington

fotó 1.JPG

Saláta

Hozzávalók: (2 főre)

fél (5 gr) pritamin paprika kockára vágva 4,3 Ch

2 kisebb paradicsom 7 Ch

fél kígyó uborka 1 Ch

6 szem fekete olívabogyó 2 Ch

salátakeverék

Dresszing:

4 ek. kókusztej

1 ek. fehér borecet 

1 ek. tökmagolaj

1 ek. olíva olaj

1 ek. citromlé

2 ek. víz

5 g (kb. 1 csapott evőkanál) nyírfacukor 3 Ch

só, bors

4 ek. pirított szezámmag 2 Ch

Összesen: 19,3 Ch / 1 adag kb. 10 Ch, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel tökéletes nyári vacsora. 

komment

süti beállítások módosítása